INICIATIVES D'ESTUDIANTS

Intrusisme Urbà es tracta d’un col·lectiu nascut a l’escola d’arquitectura de Reus, preocupat per la vida vinculada a l’espai públic, tractant de crear una consciència crítica a la societat sobre el seu ús. Mitjançant accions quotidianes descontextualitzades del seu àmbit habitual, el carrer es posa en crisi, es potèncien els seus valors i les relacions entre els ciutadans que en ell conviuen.

 

Creiem en el carrer vertaderament públic. Creiem en el carrer com a màxim exponent de les relacions i interaccions humanes i de la cultura popular, on l’espontaneïtat siga un fet que ens enriqueix, mai un delicte. Reneguem de la sobrejerarquització de les places i dels carrers, del seu ús reglat i restringit. Que els actes que prenen part d’ell no només apareguin com a fets institucionals o amb un cost burocràtic esgotador.

El concepte Beta representa generalment la primera versió final d'un prototip. Aquella en que tots els seus elements indispensables estan pensats, reflexionats i definits, però sense estar encara en una societat real.

 

Arquitectura Beta es centra en aquesta fase del procés arquitectònic, donant el paper protagonista al projecte en la seva totalitat, abans i sense necessitat de ser construït, amb la intenció de proporcionar a la comunitat arquitectònica una base de dades de projectes de qualitat. Es permet així que les bones propostes que no han pogut veure la llum no quedin oblidades, proposant a més a més un teló de fons en el qual debatre i reflexionar sobre la manera actual de projectar.

GRIEGC (Grup de Recerca i Investigació d'Espais de la Guerra Civil) és un projecte format per un equip multidisciplinar de professionals i estudiants encapçalat per Joel Ametlla Pla, estudiant de PFC i experimentat en el patrimoni fortificat del segle XX.

 

GRIEGC té solament un any de vida però ja compta amb diferents encàrrecs realitzats i per realitzar aquest final de 2014 i principis de 2015. Dins de l'equip es destaca la capacitat de sumar dels diferents membres, fruit del ventall de les seves disciplines i aptituds.

Som un col·lectiu de joves del camp de Tarragona que detectem quins són aquells indrets, de la ciutat de Valls, en els quals s'ha perdut l'activitat humana, i han  deixat de ser útils en les nostres vides tot i tenir un gran potencial. Busquem aquells indrets que tenen possibilitats de recuperar aquells usos perduts o que podrien absorbir noves necessitats de la societat. A partir d'aquí organitzem i dinamitzem la participació ciutadana amb les persones, col·lectius, entitats i associacions vinculades al lloc per tal de recuperar-lo. Encara que sigui de manera puntual, aquest indret el fem protagonista de la ciutat, de nou.

ETSAR-URV. Pàgina oficial del Consell d'Estudiants d'Arquitectura de Reus

Quí sóm | Contacte

  • Twitter Square
  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now